Kiropraktik for børn

Nænsom og skånsom behandling for de mindste

Dit barn er i sikre hænder hos os

Hos Klinikken Gammeltorv tager vi dagligt imod de helt små patienter. Vi har god erfaring med behandling af både spædbørn og større børn. Ud over kiropraktik kan klinikken tilbyde zoneterapi. Kiropraktorerne har et unikt tværfagligt samarbejde med vores zoneterapeuter, og sammen hjælper vi mange børn til en god start på livet.

Det er en god idé, at jeres barn besøger klinikken hvis:

 • Barnet har en favoritside, ligger skævt eller kraniet er fladere på den ene side
 • Barnet virker til at have smerter, er urolig eller ikke trives
 • Barnet har svært ved at amme, eller ligge roligt i jeres arme
 • Barnet trækker benene op under sig
 • Barnet tager sig til ørerne
 • Barnet hoster / rømmer sig
 • Barnet har svært ved at ligge på maven og løfte hovedet ved tre måneders alder
 • Barnet har svært ved at trille fra ryg til mave eller mave til ryg
 • Barnet har svært ved at sidde
 • Barnet har svært ved at kravle
 • Barnet har svært ved at lære at gå
 • Det kan være en god ide, at I som forældre, er opmærksomme på forandringer i adfærd eller motorik hos barnet. Børn laver i deres dagligdag rigtig mange stunts, og de reagerer sjældent ved at klage over smerter.

I er altid velkomne til at få jeres barn set efter hos kiropraktoren eller zoneterapeuten, og I kan til enhver tid ringe til klinikken for at få en snak med behandleren.

Kontakt os på 33 14 17 18, hvis du vil høre mere om Kiropraktik for børn.

Sådan forløber behandlingen

Den første gang I kommer med jeres spædbarn til kiropraktoren, starter konsultationen med en samtale omkring barnet. Kiropraktoren spørger blandt andet ind til graviditeten, fødslen og hvordan barnet trives. Det gør vi for at få en opfattelse af barnets første par uger/måneder. Som forældre har I måske bemærket, at barnet har en yndlingsside f.eks. ligger med kroppen drejet, har svært ved at falde til ro om aftenen, eller virker smertepræget. Barnet trives måske ikke med at ligge på ryggen/maven, har svært ved at slappe af i armene ved amning, eller når barnet skal have tøj af/på. Når dit barn har haft en yndlingsside i længere tid, vil I måske lægge mærke til, at kraniet kan være fladere i den ene side, og der kan forekomme motoriske ubalancer.

Ved undersøgelsen kigger vi nærmere på barnets reflekser, motorik og bevægelighed. Vi laver en kiropraktisk undersøgelse af barnets rygsøjle fra haleben til kraniet. Derudover vurderer vi skuldre, hofter og kroppens øvrige små led. Med udgangspunkt i undersøgelsen behandler kiropraktoren eventuelle dysfunktionelle led med små tryk og stræk. Dysfunktionelle led er de led, der er blokerede og derfor er hæmmende for barnets naturlige bevægelser og motorik. Som forældre bliver I en aktiv del af behandlingen, vi ser sammen på barnets evne til at fokusere på legetøj og viser øvelser, som I kan lave derhjemme. 

Den kiropraktiske undersøgelse og behandling af spædbørn er meget nænsom og blid

Efter behandlingen kan I opleve, at barnet er meget træt og tager sig en god lur. Det er også naturligt, at barnet bliver ekstra pylret den første dag. Ved den første konsultation giver vi gode råd, som I kan tage med hjem for at hjælpe jeres barn videre i forløbet. Vi ses herefter et par gange med kort interval for at følge op på, hvordan det går. Ved behov har vi god erfaring med at kombinere kiropraktik og zoneterapi. Kombination med zoneterapi bliver typisk brugt ved urolige børn, problemer med eksem, mavesmerter, gylp eller tendens til svækket immunsystem og ørebetændelse.

‣ Få lidt råd til, hvad I som forældre selv kan gøre ved mavekneb og lign. udfordringer

Vi er medlem af: 

Priser for kiropraktik

Da der kan være stor forskel fra behandling til behandling, er nedenstående priser på kiropraktik kun vejledende.

Førstegangsbesøg (30-45 min.): 579 kr.
Opfølgende behandling (10-15 min.): 303-419 kr.
Røntgen: 206-408 kr.


Ovenstående priser er fastsatte af kiropraktorforeningen. En mere detaljeret prisliste kan findes på deres hjemmeside som kan findes HER.